Pertanyaan

Hi smua mommies pretty, nak tanya. Sy mmg takde alahan, lepas tu normal ke saya takde sakit ari2..? Kandungan baru 4weeks..sakit tu kadang2.. Kadang2 takde sakit.. Normal ke? Sakit pinggang tetap ade..

11 Balas

Salam momy, 4 weeks still awal lagi..biasanya akn rsa mual2 ni bila start 7 weeks above..time tu kna byk rehat..cuba cri selera mkn sbaik mgkn..klu xde mual2 tu paling bst..and then perut akn rsa cramp sometime..sbb sya kna ni dlm 10 weeks mcm tu..after 1st trimester nnt bru tlps mual2 tu nnt..tpi sakit blkg tu x leh elak pla..apa2 pn..take care momy..jgn rsau jgn stress..

lain pregnancy lain pembawakan.. biasa tue.. sakit pinggang mmg smpai bersalin rse dia 😅 tp better awal2 nih bed rest ye sbb kite tak tahu bdn kite sensetif or what.. jgn angkat berat2 or byk jln hentak2 tao.. ckup time mkn n mandi... take care sis... moga kandungan sis sihat.. amin..

5y ago

Amin. Terima kasih!

Sy masa 4 weeks memg xde alahan sis happy2 je... Ingtkan memg xde alahan sbb sejarah mak sy pn xde alahan. Skali at 7 weeks dia bg kaw2 mual muntah skali pakej pening kepala tu.. Hihi serba x kna dibuatny

Normal kot.. Sbb sy langsung xde rasa sakit apa, xde morning sickness n xde alahan.. Preg anak sulung tp rasa mcm hari2 biasa.. Cuma awl preg spotting n bledding.. Tp alhamdulillah semua baik2..

Tahniah. Harap kekal sihat tanpa banyak ragam sepanjang kehamilan. Normal aje tu dan masih terlalu awal untuk rasa macam2 ragam kehamilan

Normal , sy dari awal pregnant sampai skrg 33week tak ada alahan langsung 😅 keje nak keluar berjalan je , dah tak macam pregnant .

5y ago

same to me..33weeks org ckp perut kecik ja..🤭alahan x langsung,rasa keluar bejalan cari makan ja..😂

Normal kot sbb sy x pnh kne moning sikness ke ap tpi skt kple tu ad la..ni skrg nk msuk ank no 5 just skit kple je and ase pnat

Normal.. sy xde apa² symptom pregnant kecuali delay period.. itupn delay sehari, mengada g buat upt..

Saya masa 4w Smpai 6w mmg takde alahan. Masuk je 8w after scan kali kedua trus alahan truk 😭

Masi awal lgi sis..nti da nak msuk 3mth bru rasa..