serammmmmmm!

Smnggu lbih dh bptang,,smlm berak dh mcm org nk beranak. Berak terpaksa baring sbb dh x mmpu bdiri,taik keras. sakit sgt kt tmpt buang air bsar.. lbih skit dri beranak normal n hri ni punggung ngilu2.. ?????

36 Balas

Betul..memang seram 😫 walaupun saya bukan dalam pantang lagi tapi saya jenis yang susah membuang dari kecil lagi..bila nak membuang taik keras tu meneran dah macam orang nak beranak..sampai berpeluh peluh dalam jamban 😂 Time pregnant ni pun takut nak meneran sebab takut baby terkeluar sekali 😅 Dalam pantang nanti tak tau la keadaan macam mana...membuatkan saya rasa lagi takut la...😖😖

Saya lepas bersalin je mmg doc bg plembut najis kene mnum slama sminggu .. Tp bila stop mnum plembut najis tu hah amik kau kene sembelit trpksa beli lg plembut najis . Pastu saya stiap hari kurangkan mnum plembut najis tu kiranya xstop trus la .. Stop pelan2 . Now dah ok balik .. Tuhan je tahu sakit gila smpai brdrah bila kena sembelit aritu

Yg ni memang seram sis 😎 Sy rs nk membuang tu pulak pukul 3 pagi. Memang nangis la dlm toilet. Siang tu mtk husband belikan duphalac (dpt tau pun lps tgk post hanis zalikha 😄) Alhamdulillah senang hati membuang. Lancar je. Dalam 3 botol gak guna baru konfiden nk mbuang sendiri xpayah pakai ubat 😎

5y ago

Sis, sy br nak try duphalac ni.. Agak2 kalau tahi yg kat hujung2 tu dia lawas kan juga tak? 😭 Pedih sgt sb xdpt nk kuar benda tu.. Terlalu besar dan keras.. Pastu terkena jahitan plak.. 😭😭😭

Sya smpai berdarah sis..lagi seram waktu subuh² dlm tndas keluar dah pagi aduhh Tuhan ja tau btpa sengsranya..nasib waktu tu jahitan dah x sakit..sbb dah 4 hari x membuang air bsr...2 hari juga brdrah tu..jdi sy mkn buah betik, mnum bnyk air dan mkn mkanan yg berkuah..dah snang nk mmbuang..

5y ago

Saya pun sama berdarah, ada tu dekat sejam dalam tandas 😂 seram

Sis try bli enema ni...dia ada tuk org dewasa dan knk2...mntk husben cri dkt farmasi tnye tuk yg dos dewasa ada x jual....klu xleh mmbuang try gune ni k...sy ritu czer pn alami yg sm..sy gune yg ni ms berpantang ritu..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Samala..msa ank first n yg 2nd..smpai kene korek dgn jari..kne tekan2 keliling dbur tu..mmng seksa...berjam2 dok dlm toilet..sakitnya Ya Allah..lps tu trus bli ubt cair najis yg msuk bawah tu..bru lega...skng prggy ank ke 3..kne standby ubt cair njis..

5y ago

Boleh je sis...tp sy pakai msa kt rumah lah..ms kt hosp sy x pakai lg...yg pnting minum air masak bnyak..

Byk mkn buah oren sis , sye pon lps operate hritu kalau nk 💩 mesti rasa seriau . Sbb takut 💩 keras. So mak sye beli buah oren tak pon air oren jenama peelfresh tu . Lps tu kalau nk 💩 mesti okey je 💩 pon x keras.

5y ago

Sellu org tua ni dia byk tips . Sye pon nasib mak sanggup jge mse lps operate tu klau tak menagis tak berlgu lah kt hospital tu 😅😅

Memang sya dulu pon gitu .. sakit lagik neran najis dari neran baby .. smpai menangisss .. sebab sakit sangt .. 😭😭😭 Sya pon ta tau ada ubt sembelit tuk ibu pas bersalin .. kali kedua ni . Tidak lagi 😂

Yg ni serammm... Mmg seram.. Nk2 yg kne jahit... Bertmbah serammm.... Sy ank sulong dlu, berjam dlm toilet... Menangisss... Serikk wooo.... Ank lps2 tu, mnum air msak byk, ok ckit... Fuhhh... Serammm....

Sama sis. Memang seksa berak dalam pantang rasa mcm meneran kluar baby skli lagi tp lg seksa. Sy tahap berak berdiri ja sbb tkot luka terbuka kalau menera

5y ago

Baby klau teran,keluar sis.. klau najisss hram tu smpai berjam2 teran😢