bayi 1 bulan lbih tapi tk berak da lbih smnggu, susu badan bnyak mnom, kncing, prut tk keras,risau

byi sebulan lebih tk berak da smnggu lebih bahaya ke?

2 Balas

Sye ada g jumpa doktor...sbb ank sye sembelit...ank sye minum susu cmpur fm dan bf...doktor ckp klu baby full bf normal klu membuang 7hari mcmtu...selagi ank tk meragam perut tk keras tu normal doktor tu ckp la...yg sye ingt la....skrg ank sye full fm mmg kne berak hari2...tp ank sembelit teruk...jdi kne buat stimulated kt dubur ank bru ank blh membuang...klu tk kesian meneran muka merah2

2y ago

Normal puan...klu baby puan tk meragam perut tk keras

normal bg baby breast fed