gigi oh gigi

Smlm wat buku merah n cek gigi. Doc suh scaling gigi dlm mase kandungan 4-6 bulan. Jz nak tanye wajib buat ker?? X buat bole? & Sakit x scaling gigi? Before nie ank first n kedua x da plak kena cek gigi.

20 Balas

Scaling x sakit pun. Just cuci gigi buang karang2 gigi je. Nanti kita lg suka sebab gigi bersihhh.

5y ago

Kalau klinik kerajaan dalam RM3 jeee. Hehehehe. Tapi pergi awal2. Kalau lambat nanti kita pulak boring menunggu. Kalau swasta sy tak pasti.

Tk sakit. Selsa skit lps bt , kalau tk buang nnti lama2 mlkt byk pulk karg gigi tu haa

Oklaa klu x sakit. Nanti sy gi scaling. Hehe. Tq sume.

boleh g dekat mana2 klinik ke? klu swasta harga dalam brpe?

5y ago

Sy buat kat swasta tampal n scalling rm300

klu dok da suru buat sj sis.. utk kebaikan gg jg tuu

Saya nak cabut,tp x berani..biar lah gg tangal sendr..

5y ago

Gigi org dewasa tak tanggal sendiri. Makin dibiar lubang membesar, lama2 akan tinggal tunggul akar saja, kena cabut, boleh jadi sumber infeksi.

Better pg sblm skt gg berlarutan

Kalau buat time pregnant free ja sis.. Xpyh bayar 😊

5y ago

Klu buat kt gov laa kan?? Jimat. Hehe. Tq2..

nak tanya mana 1 nak buat dlu.. scalling ke tmpal dlu

5y ago

Sy pregnant anak kelima ni kena buat scalling ngan tampal gg..aritu doc tampal dl sblm scalling..X sakit cuma ngilu sikit2..tp best sbb rasa bersih n luas je mulut lps tu.. hihi

Hai kak na .. ada dah baby no 3 ye 🙊

5y ago

InsyaAllah sempat 2020. Hehe