Baby mengeras 37w

Smlm sy cuba track baby mengeras guna apps, kekerapan mngeras dlm 10 minit skali waktu sy balik keje. Dari pkl 6 ptg sehingga 9 mlm. Skala sakit around 3-4 dari 10. Lepas tu dah xde. Hari ni pn takde tanda mengeras lagi mcm smlm. Tapi tadi ada baca dlm group ni, if sakit setiap 10 minit walaupun xde tanda2 lain better g check sbb ada yg pernah terjadi, baby sudah berak dlm perut. Sy confuse dgn false contraction, dgn xde tanda2 lain (darah atau pecah ketuban).. Sy first mom.. planning nk g check klinik swasta mlm ni.. nak tanya pendapat ibu2 kat sini

1 Balas

kalo da kerap pergi je cek up dlu. saya time 34w pon kerap contractions tgk de bukaan. tp doc tahan 3 ari. tgk xde contractions boleh blek da. msuk 36w tgk jd blek kne tahan lg. tp yg btoi2 bersalin time 38w. y tu da de bukaan 2cm lg. elok lepas tu mkin besar bukaan n bersalin

7mo ago

Okey thank you yunk.. sy dah g hosp mlm tu sbb ada keluar darah sikit after contraction. Masa ni 37w 1d, pastu Dr suruh balik sbb sampai hosp contraction dah stop. Pastu bukaan pn xde. Skrg pegi keje mcm biasa cuma suruh suami hantarkan. Pdhl hosp dgn pat keje 5 mnit je hehe. Harap baby keluar 38w jgk xnak lelama nnti baby besar