Minta Doa?

Smlm p PAC , sb nk cek jntg bby . 2,3hari ni lain mcm aktif plus mgeras .. Pastu mnucuk2 cam segugut skit pinggang2 sya ?.. Smlm bt ctg pon sush ,gerak xbenti . Cek jalan bru trbuka 2cm . Pastu bole balik? . Ada x tips utk brsalin cepat . Share pliss?‍♀️?? . . .#38w #babySecond

9 Balas

Saya mase nak beranak haritu.. Nak bagi jalan bukak cepat.. Dr 1 cm ke 3 mcm.. Byk buat squad.. Jln itik.. Duk mencangkung.. Try teran2.. Last2 bukak sampai 3 cm.. Baru dpt admit wad.. Kalau tak.. Menahan sakit contraction jelaa.. Tapi jalan tak bukak2

5y ago

😅

knp jalan bukak 2cm masih boleh balik sis?hee sy jalan bukak 1cm pon dh kna tahan..esoknya tu dh bersalin..sy just byk kan berjalan,jgn duduk saja..mmg kna sntiasa jalan..lpstu sy baca surah an-nahl ayat 78..try la amalkan,mana tahu jln cpt terbukak..

5y ago

Kn..

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Aamiin 🤲🏻. Tips nak mudahkan bersalin orang kata kena banyak berjalan. Saya pun bersalin anak 1st on 37 weeks akhir tahun lepas. Sepanjang mengandung, saya memang banyak jalan kaki.

5y ago

Mungkin tips ni boleh membantu sis, apa2 pun semoga dipermudahkan urusan 🤗 https://siraplimau.com/bagaimana-nak-mudah-bersalin-ini-12-tips-daripada-doktor/

Sy 1cm dh dok wad,jalan sepanjang dlm wad tu😂sakit pn jalan jgk nk bg cpt bukaan,cek2 dh 4cm trus msuk lr, bnykkan brjalan ja pastu bercangkung

Try mandi bshkn rmbut n hisap air dr rmbut tu..then bnykkn berjalan..

5y ago

Simpan gak tenaga..karang nk meneran habis tenaga dah.. Semoga di permudahkan segala urusan.. 😊

Semoga dipermudahkan segala urusan.Aamiin

Mg d.pmudahkn segalanya..aamiin

smoga dprmudahkn urusan sis

Semoga dipermudahkan