6 week boleh puasa ke?

Saya betul betul nk tau. Sb first baby. Boleh puasa kan? Sb tkut effect baby 🥹

2 Balas

Ikut pada mummy, kalau mummy larat cuba la berpuasa tpi kalau x jgn . Saya pun 6w2d. Tdi try puasa and tk smpai tgh hari dh buka sebab dh start nak pitam, heartbeat laju, heartburn smpai penafasan laju, and perut cramping tiba2. Before this mmg ada mual and loya je tk mnth . Tpi bila dh buka minum susu lgi pening kepala smpai sekarang and loya. Serik dh . Tpi esok nk try lgi . 🥺 tpi apa pon utamakan anak, sebab puasa boleh ganti. Anak ttp keutamaan 🩷

2mo ago

terima kasih. td puasa elok lg. time ptg tu dh start mual. pening2. tp pikir syg lg bape jam je kann. mcm tu lepasni tk pakse dh. tq yaa🥹

maaf tau, tapi mcm awal ni tak digalakkan sgt sbb kecik sgt, risau pmbesaran dia juga la.