Fasa Drooling

Umur brape baby akan keluar air liur meleleh (drooling) sampai kena pakai bib? 🤔 #firstmom #firstbaby #ingintahu

8 Balas

Anak saya hampir 4 bulan nie start..bila die dah start nak kemam benda & sentiasa cuba nak masokkan jari tgn sendiri dlm mulut..pakai bib pon sbb dada die sejuk kalau basah, lepastu sng nak lap supaya ruam susu xnaik kt muka

Ank saye tiga² xde fasa mcm ni… tapi ank yg no 4 ni ade plak.. start 4 bulan dah die start main air liur…

Anak saya ada drooling phase tapi bukan tahap yang kena pakai bib. Apa2 pun, awak just be ready je.

Anak saya 2 orang takde fasa ni. Rasanya bergantung dengan anak jugak.

klu dh nmpk bayang2 dia nk menggigit saja pkai la.

anak saya x ade leleh2x air liur

Baby 4 bulan hehe

3/4 Bulan..