Jahitan luka

Jahitan luka berape lama akan betOl² baik.. Sya setiap hari teropong tengOk 😅.. Betul ke buah Oren akan cepat luka jahitan tu.?? Ada mommy² yg pernah mkan buah Oren dn btOl² baik ke.?? Btw sya dh hari ke-7 berpantang #ingintahu #bantusharing #advicepls

1 Balas

Selalu dalam tempoh 14hari luka jahitan akan baik. Kalau ikut pengalaman saya, hari ke 14, saya dah boleh duduk bersila & atas lantai macam biasa. Saya memang amalkan makan buah orange harihari & pastikan tempat jahitan sentiasa kering. Tiap kali buang air wajib tukar pad & lap dengan tisu dulu.