Pregnnt 21w 5d

Sejak puasa ni xrasa sgt dah gerakan bby.. slalu sblom ni ada je gerak sikit2 🥲 skrg pregnant 21w 5d .. ke mmg normal gitu ank sulung ? #firstbaby #seriusnanya #firstmom

2 Balas

Doc sy cakap kalau time berpuasa tk rse gerakan baby macam hari biasa better berbuka lah.. Sebab kesian kan baby jd tk aktif.. Saya pun 21 weeks skrg dan doc tk galakkn berpuasa 🤧

2y ago

oo tula kan risau gak 🥲🥲 hrap2 bby ok jela dlm perut

Normal untuk kandungan bawah 28w tak rasa gerakan sgt. Masih awal nak rasa gerakan yg tetap

2y ago

Kalau aktif tu InshaAllah baby ok. Masuk je 28w kena start take note pergerakan dia tau. Dalam masa 12 jam at least kena ada 10 gerakan. Boleh refer sini utk cara dia. https://my.theasianparent.com/pergerakan-bayi-dalam-kandungan/?utm_source=search&utm_medium=app