Wajib ikut suami

slmt sjhtera smua.. Sy nk tnya adakah seorang isteri tu wajib ikut suami tggal d mna shja termasuk la tggal bersama mrtua?? krna kami blm mmpu ada rumah sndri..sy dh ckp dgn dy sediakan tmpt tggl tu tnggungjwab dy sbgai suami..tpi dy ckp sy mesti ikut dy tggl d mna, sbb dy suami.. Sy ckp lgi dgn dy mnyewa dlu pun xpa, sbb sush sy nk atur prblnjaan rumah, sbb klu tggl kongsi.. Perblnjaan dlm rumh tu pun sy kna aturkn jgk lgi2 bb mkanan.. Bkn nk berkira sngat tpi prblnjaan dpur rumah mrtua lgi berganda2 drpa perblnjaan sptutnya kmi suami istri dn anak.. Skg ni sy tgh preg 5 bln ank ke 2.. Lgi sy brtmbah sakit kpla brfikir mcm mna nk bgi ckup smua prbelnjaan.. Nnt nk beli pampers susu anak lgi..nk tggung blnja dapur rumah mrtua lgi..Sedeh nak nnggis hri2..rsa nk lri je pun ada 😣 tlg sy apa ptut sy buat #seriusnanya

8 Balas

Taknak menyewa ke tak mampu nak menyewa ni? Kalau mampu sewa rumah, better lah duk asing.. btl kata awak tu, duduk ramai2 maka berganda lah belanja..

1y ago

suami xnak mnyewa.. ktany sush, sbb ktaorng dh ada ank sorang.. nnt sush tkut org sblah trganggu, lgpun sni blik sewa je yg mmpu..klu rumah sewa tu mmg xmmpu la😅