urut selepas operate

slm smua. alhamdulillah smlm isteri saya selamat melahirkan anak melalui pembedahan. jd, sy ingin mendapatkan pencerahan. blh atau tidak jika isteri sy ingin mendapat perkhidmatan urutan selepas bersalin? trima kasih bagi yg sudi menjawab. moga dimurahkan rezeki kalian

6 Balas

Boleh urut, tp klo boleh biar lh dh seminggu bersalin baru urut.. Tp klo badan dh terasa sakit sangat.. 5-6 hari bersalin dh boleh.. Cuma jgn sentuh perut ye bahaya... Tempat lain boleh.. Dn lagi satu klo nk urut belakang badan jangan menyiarap.. Nk urut duduk ye.. Dn klo boleh cari bidan yg dh tau dn faham urut org bersalin sczer ye..

Yep..lebih baik urut tapi bukan bahagian perut..sebab akan lain rasa nya kalau badan dah diurut..urat2 lebih ok berbanding tak diurut..sakit sana sakit sini..alhamdulillah saya amik 3 hari bturut2 minggu prtama lepas bsalin

Seminggu slepas bersalin boleh mengurut dah.. Kalau bidan yg pandai dia tk akan urut bhgian perut..

Boleh. Tapi jangan urut bahagian perut. Urut badan je. Bagi badan rasa segar sikit.

Congrats! Tp rasa kena pakai bidan yg betul bagus

tahniahhh