cara makan duphaston 10 mg

slm semua. saya ke klinik swasta mnggu lepas untuk scan baby kerana saya cek upt positive.. sy pregnant 8 mnggu tp dr scan belum nampak apa2 lg.. dr bagi sy ubat duphaston 10 mg selama seminggu (sehari 3 kali makan) dan minta saya dtg lagi 2 mnggu utk repeat scan.. krna sy ada pglmn 😭 sblm ni sbyk 2 kali.. jd dr bg hbat ni.. tp harini sy beli smdiri ubat ni di farmasi..#pleasehelp jadi boleh x semua ibu2 cerita cara mkn ubat ini dan knpa ibu2 smua kne mkn ubat ni#firstmom #bantusharing

cara makan duphaston 10 mg
18 Balas

Baik sis consult dgn dokter dulu sebelum makan apa2 ubat..kalau perlu, dokter yg akan tentukan mkn berapa biji, berapa kali sehari..

saya pun makan ubat ni sebab saya ad masaalah keguguran sebelum ni ...saya ambil dari dr klinik Dr Asmah ...1 biji 2 kali sehari

Sy prnh mkn kuatkn rahim selm 3 month sy mkn elok keguguran..biasa doc bgi sebb ada sejarah keguguran..

2y ago

sis mkn sebijik 2 kali sehari ke.. sbb sy pun mkn sbb ada sjh keguguran

Mmm. Baik tanya doktor. Saya makan 3 minggu, 2 biji sehari kerana spotting coklat.

2y ago

sy pun sama sehari 2biji jg

ni ubat kuatkan rahimkan? biasa x bole bli sndri. kena dptkan nsihat doc.

sy dpt ubt ni mse 9w.sb spotting..mkan slama sbulan.sehari 2biji..

saye dh 14minggu masih makan ubat ni..untuk kuatkan Rahim

yg saya tau ini ubat kuat rahim