Penganti Zincofer

Slm nk taya ada x penganti untuk zincofer.Sy pertama kali mengandung dan usia kandungan 10minggu.Bila sy makan zincofer perut jadik kembung,tekak loya,kepala pening.sy sgt stress smpai kdg2 sy xnk amek ubat ni.Ade kah makanan yg bole ganti ubat ni.t.ksh

10 Balas

byk ubat substitute untuk zincofer , obimin , iberet , maltofer , kalau Hb mmg drop je terus , dr maybe akn order for IV cosmofer , drip .

awk mintak tukar dgn nurse ckp xsesuai, bgtaw dia awk pening muntah.nnti dia tukar yg lain...sy pn xsesuai zincofer,

sy pn tak ok dgn zincofer..y ok dgn sy obimin plus...kne try n error sis...klau rasa xok try y lain...

sama sis habis sepapan dah bila mkn yg kedua tu terasa pening. seharian baring je

Makan time malam before tidur sis untuk elak loya apa semua.. in shaa Allah okay

5mo ago

betul. 1st pregnant sy makan iberet. Lepas minum ubat tu je sy loya muntah tak lalu nak makan & sembelit. 2nd preg ni sy cuba ambik zincofer pulak *doc kata lagi kuat dari iberet* tapi sy cuba makan sebelum tidur. tapi kena pastikan lepas makan ubat tu terus tidur ya 😆 sebab pernah sekali dah minum tapi lambat tidur, sy pening & muntah haha. lepas dari tu lepas minum zincofer je sy memang terus tidur. esok pagi bangun alhamdulillah tak rasa pening loya ke apa langsung ☺️

saya makan iberet tapi susah nak membuang sikit kena makan buah sayur byk2

Cube try mkn zincofer dgn juice oren siss

maltofer siss. perisa coklat 🤪

mintak maltofer sis.

zincofer ni untuk apa

5mo ago

tmbh darah, acid folic,vitamin b.