Terkencing ketika bersin

Slm kenapa ya stiap kali bersin mesti rasa nak terkencing , tadi sya bersin terkencing btul2 dah tapi beberapa titis ja . Kandungang 19minggu . Tapi sya agak musykil itu kencing ka atau air ketuban ?#pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

9 Balas

Masa pregnant ni memang kena pakai panty liner selalu sebab pundi kencing kita payah nk jangka… lagi bila kandungan makin membesar 😀 Kadang berdehem pun boleh terkucil

Normal tu..terkucil tu sbb otot pelvik tak kuat. so amalkan senaman kagel. pakai pantiliner, bawa spare panties juga.

Sy igt sy sorg je gitu.. Heheh same la sis.. Org kate normal.. Tp bile kite tahan dia still kua haa tu ketuban

2y ago

kalau tahan lg x bagus. blh jd, effect jangkitan salur kencing , dan lagi menekan kandungan kalau tahan bersin tu. cara saya, bila nak bersin, silang kaki jika berdiri, kalau duduk, kepit. lepaskanlah bersin tu. dan jangan tahan kencing

Same lawh kita bersin terkencing..😅,ingtkn sy sorg cmni,rupenye ramai...🥰

Normal sis sbb baby dkt dgn pundi kencing. Nanti baby makin membesar batuk pon terkencing

biasa dah tu, i dulu pun camtu. air ketuban kalau leaking tak macam air kencing.

ingat kan sy sorg je cmtu🤣 nak bersin kne ttup dlu bwah🤣

Normal. Kena pakai panty liner

sama saya