Tanda stretchmark

Slm ibu2…nk tnya pengalaman ibu2 yg ada stretch mark msa pregnant..tnda stretchmark biasanya klua/ada pd mggu ke brp?

6 Balas

Seeloknya kalau nak pakai lotion anti stretch mark ni seawal first trimester lagi sebab kalau dah ada baru nak pakai mmg agak susah nak hilang. Saya pakai palmer's cocoa butter lotion yg khas utk stretch mark since 4w until 25w ni alhamdulillah mmg ok and kulit pun tak rasa kering

sy rsa ikut badan kot.. xtentu..mcm sy ank 1st xde stretchmrk langsung... skrg pggnt 34weeks anak 2nd ,pun msih blm ade strectmrk.. sy xde pkai apa2 lotion ..cuma sy elakkan garu2 perut.kalau gatal pun sy usap je ❤

kalau sy 28w . tp silap sbb x guna lotion . so kesan stretchmark tu xkan hilang selama²nya 😊

Saya skrg dah penuh haah masuk tri3

2y ago

Saya tak pakai losyen lagi, baru nk beli sis sekli nk beli dgn set pantang. Tu pon dah terlambat dah hahaha tapi takpe, nanti pantang jaga elok elok🥰

Wsalam, 3rd trimester baru ketara.

2y ago

Sy cuma pkai minyak zaitun je. Sbb tanya dktr, dktr pn ckp nti lps bsalin hilang sndri, cuma cpt or lmbt saja.

trimester 3 dh jelas