hai

Skrng pregnant 5weeks.. Tapi knpe ye bila nak bersama ngn suami ade bleeding.. Normal ke? Baby nak membesar ? Sebb tak rase sakit dkat perut pun.. Risau la sebb baru anak pertama

7 Balas

Bleeding mcm mana tu? Saya dulu akan keluar mucus mix darah sesikit selepas bersama. Jd saya decide dgn husband utk gapkan seminggu sekali utk bersama. Takbg langsung nnti kesian pulak 😂 doktor saya pesan bersama takde apa apa effect utk baby. Asalkan jgn terlalu ganas dan kerap 😁

S'elok nya elak kan bersama suami d awal kehamilan ni sis. D awal trimester mengandung, tindak balas hormon salah satu nya menyebab kan cervix kita sensitive dan lembut. Sebab tu bila bersama suami bole menyebab kan sedikit pendarahan

Seeloknya elakkan bersama jika masih awal kandungan. Biarkan kandungan besar dlu sis. Bahaya untuk kandungan. Jika nak bersama jugak., jangan usik rahim. 😊

Bg sy la mmg xkn bersama walaupn sy kesian kt suami.. Sy selalu ckp kt dia sabar k nnti bby dh cukup besar baru boleh bersama dan dia paham

Nasib baik husband i faham. Tak mintak pon nak bersama. Katanya nanti baby dah besar atau dah lahir pon boleh bersama.

Saya lagi awal2 pregnant tak berani nak bersama dulu.. Takut.

Kena check sis...takut bleeding sbb luar rahim atau ade cyst