Dilema Daftar Buku Pink

Skrng ni preg 6 weeks ++. X daftar KIA lg sbb nak tggu husband balik cuti, nak daftar sekali bersama dgn dia. Bila kira2, masa dia balik nti, dh masuk 11 weeks. Is that okay, ladies? Tolong nasihatkan saya.... ??

13 Balas

Bagi saya tak perlu tunggu husband untuk mendaftar. Lagi cepat lagi bagus . Untuk kita ketahui condition anak. Upt test hanya test untuk kita tahu pregnant atau tidak. Scan dulu. Next time boleh suruh husband teman. Itu pendapat sahaja. Boleh tunggu 11 minggu tapi not more than that. Sbb dah consider 3 bulan.

4y ago

Kalau dah confirm dengan dr swasta . Saya rasa takde masalah. Cuma lagi cepat lagi bagus la. Makesure call dulu. Sbb kadang2 KK full.

Boleh je, sis asalkan x lebih 12 mggu. Tp sblm gi KK yg sis nk gi tu, better call dulu. Ade certain tempat kene buat appointment dulu, and ade certain tempat yg just walk in ikut hari kwsn masing2 kene buat buku pink. And folic acid jgn skip makan smpai date sis nk gi buat buku pink 🤗

4y ago

Betul tu... Rugi ja dtg tp kena suruh dtg lain kali nti. 🤣

Boleh lg.. cuma drpd skrg mkn ubat obimin tu.. sbb kalau dftr awal2 kat klinik ada supplement dia kasi sebelum 14weeks yg sesuai mengikut umur kandungan skrg

boleh. asalkan tak lebih 12w. masa buka buku memang lebih baik pergi sama-sama dengan suami. sebab suami pun akan kena check jugak.

4y ago

suami pun kena check sis. check hiv. nurse KK saya siap bagi talk sikit dekat suami masa tengah proses isi buku pink tu.

Klu 11 minggu baru nk buat buku ok lg..klu 12 minggu ke ats kbe tadah telinga la skit😆..klu kne misi yg ok xoe la

4y ago

Itulah.... Bikin takut juga misi misi ni 🤣

Buat buku cepat boleh dapat ubat cepat. Kalau nak tunggu husband jugak jgn lupa makan folic acid.

4y ago

Ada sis sbb dh check up klinik swasta, utk confirm kan pregnancy hari tu. Dia bg folic acid

Blh je. Asalkan sis jgn skip folic acid. And mkn byk2 buah naga bagi hb cantik

4y ago

Good tips buah naga

ok je.. jawab je nnti kt kk, pregnant tau lambat..

Ok je sy dlu dftr ngam2 12 weeks kkia xmrh pon

Yg penting jgn lebih dri 12 weeks..