Sakit celah kangkang 30w

Skrng ni dah 30w tp YaAllah sakitnya celah kangkang ni. Nak jalan jadi serba xkena, nak tukar posisi tido pun sakit, nak bngun dari tempat duduk sakit. Smua la sakit. Mandi pun kena duduk atas krusi mandi🤣 scan mmg kepala baby kat bawah dah. Trasa berat sngat bawah perut ni. Jalan pun slow and mcm penguin dah ni jalan🥲 Kadang nak tukar posisi tido dari kiri ke kanan pun kena suami tolong 🥹 Nak angkat kaki pakai sluar ke naik atas katil ke mmg sakit susah nak angkat kaki 😭 Alahaiii. Bertabah la ya haha 🥹🥹🥹 #firstbaby

2 Balas

Saya start 26w hri tu sbb nurse kata baby awl masuk laluan, bertabah lah saya dgn tiap hari menangis nak kena pusingkan badan kiri kanan, pakai seluar pun kena suami papahkan klu x mmg bejurai air mata nak menahan sakit haha.. Sakit celah kelangkang ni is no joke buat saya, sbb tu bnyk yg heran napa x bersama dgn suami hujung2 trim ni, baik utk bagi bukaan. haa nak je sy bagi rasa sakit celah kelangkang ni dgn org2 yg kata cam tu. Bukan semua org betuah dpt pregnancy yg smooth, smpi hujung week pun masih bertenaga nak bersama dgn suami. Apa2 pun semoga dipermudahkan semuanya utk awk, bertahan utk anak dlm perut. Nt bila baby dah keluar x terkata bahagianya tu nt dan mmg sakit celah kelangkang ni akan hilang. Enjoy the moment nt, bila anak dah lahir lain lg cabaran yg akan dtg. hehe

9mo ago

@Anonymous anak dah lahir masa 36w 🤭 biasanya klu anak dah masuk laluan better get ready smua brg awal2 kita xtau kn mcm mna kdaan kita nt.. hehe

mmg sakit awak. sy dh alami masa 1&2nd pregnancy. mmg rasa nak nangis. siap minta ubat tahan sakit dkt doctor😂😂. doctor kata boleh bagi panadol biasa ja. so mmg bertabah. after bersalin mmg hilang sakit tu

9mo ago

ha betul. sama la kita😂😂