37minggu

Skrg sdh 37minggu.. Kaki bengkak.. Normal ka kaki bengkak??

13 Balas

saya dlu bukan kaki je bengkak, jari kaki tgn pun bengkak sis.. kaki tu kalau lama berdiri, pergh bengkak dia xley bawa bincang.. hahaha belum waktu tdo tiberrrr kena cramp.. so sy nasihatkn sis sapu2 la minyak angin yg mild rasanya hangatnya bg kaki jgn kebas.. pakai stocking..

Normal . Tidur malam letak kaki atas bantal . Esok pagi bangun insyaallah dah surut . Kalau bengkak dan sakit better check .

Sy nurse n doc pesan awal2.. kalau xnk kaki bengkak minum air secukpnya... Alhamdulillah 36w xda bengkak2 semua

5y ago

Klu kaki bgkak tu tnda x ckup air la ye

Normal .. Tapi pastikan jgn sampai timbul urat² di betis .. Takut nnt ada tanda² preklampsia

4y ago

Preklamsia tu apa sis?

Normal sy kdg2 dah x mau pkai kasut d selipar..sbb dh ketat 😅😅 rasa nk berkaki ayam je

5y ago

Sma lhh.. Mcmna nak berkaki ayam jee hehe

Edema is normal dear, especially in last weeks of pregnancy.

Minum air bagi cukup dan kaki tinggi kan masa tido

Normal , time tdr kaki lapik btl biar tgi.

Normal. Dah dekat nak bersalin tu sis

normal sebab dh dekat due ..