Siapa ada pengalaman mcm saya

Skrg saya kalau ikutkn dah 9w tapi tdi pegi scan dkt kkia dr ckp siaz knatung 6w lps tu saya pegi swasta dan Dr kata saiz kantung 7w.. dan bsr kemungkinn saya miscarriage… next baru jumpe Dr skli lagi.. apa yg saya blh buat ye?#ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

sy mcm tu la. ikut Lmp spatutnya dah 17 week 3days tapi last scan dgn pakar jd 15week 6days.. lari agak jauh. masa awal2 dlu mcm tu la, doc akn bg tempoh 2 minggu utk repeat scan. jd selagi takda sebarang simptom gugur just jaga kesihatan,jaga pemakanan, vitamin folic acid mkn mcm biasa & jgn stress... selain tu, kena ingat.. semua atas izin-NYA.

sy dulu nk masuk 8w, pegi scan kali ke2. Dr kata janin tak membesar, mcm 4w. Dia suggest pegi ke pakar, utk scan bawah. Otw jumpa pakar, sy turun darah. Dr sahkan miscarriage. mungkin janin tak normal sbb tu tak berkembang.

Jangan risau, selagi xde bleeding semua ok2 je doa bnyk2. tnggu je appt dgn dr minggu hdpn, smntara tnggu tu jgn buat krja berat dan jgn fkir bnyk2 takut awk stress.. Bnykkan doa je minta smua baik2.

ble next jmpe Dr? 2 mggu lg ke? xde ape yg bley awak buat mlainkn bykkn rehat & consume folic acid..

1y ago

Jumpa minggu depan

Ikut nasihat doktor