Baby melintang

Skrg dah 28w. Tadi scan bby melintang pulak. Agak2 bby pusing kepala kebawah tak?.. atau boleh bagi tips ?

5 Balas

skrg bnyk lagi ruang untuk dia. sy pun baby suka tunjuk diri dia tgh melintang. jadi melebar ke tepi. sy urut2 je ckp dgn dia suruh duk elok2, dalam 2-3 mnit dia dah bertukar posisi. bukan stuck melintang untuk selamanya.

saya scan masa 26w dia kebawah lepastu scan masa 30w dia melintang pulak . harap dah dkt nak bersalin nanti dia kebawah lah

sy pun melintang. boleh try sujud lama2. masih byk ruang lg baby nk golek2. sy 29weeks.

selagi belum 36week masih takde masalah kalau baby belum kebawah

biarkan je. baby msh kecil blm masa utk dia turun