Baby melintang

Salam semua mommy..nak tanya ada tak pengalaman baby melintang..buntut baby ke kiri kepala ke kanan? Sya dah masuk 31 week..Risau sangat2 ada tips tak untuk kebawah kan kepala baby. 😢

2 Balas

Saya pun alami tapi start 33-35 weeks baby dah turun bawah cuma kita tak perasan . Sebab rasa mcm dia melintang padahal kaki dia dah ke atas . Dekat bahagian dada kita mcm mencucuk sama ada kiri atau kanan bila miring . Sis boleh amalkan exercise ringan atau solat keadaan biasa bukan duduk kemudian banyakkan cangkung , ketika mandi pun boleh , kencing atau berak . Pujuk cakap dgn baby turun sambil usap ke arah bawah . Sis boleh nampak perut berbeza bila baby dah turun bawah .

2y ago

Sama la saya sekarang first baby 37 weeks . Semoga urusan sis dipermudahkan . Jangan over risau ya , keep positive mindset ☺️

Bby blh pusing smpai 36w. Rajin2 bgerak, sujud & pujuk bby.