Uri Di Bwah

Skrg 24w.. Msa scan dekat kk.. Doc ada ckap uri di bwah.. X bhaya ke?? Doc tu ckap.. Nnti 28w repeat scan.. Tgk naik atas x.. Risau pulak.. Ada cara ke nak bgi uri naik atas blik?

3 Balas

Macam mana keadaan sis sekarang? Saya agak sis dah bersalin sebab tengok 1st replies 9 months ago. Mungkin sis boleh share pengalaman sis dengan Ibu2 mengandung lain yg ada experience yg sama. 🤗 Berdasarkan apa yg saya baca sebelum ni tentang posisi uri, baby masih boleh bergerak dan ubah posisi. Walaupun sis dah 24 weeks, cuba pujuk baby untuk ubah posisi dia. Biar kepala di bawah, uri di atas. Selalu bercakap dengan baby

2y ago

Alhamdulillah.. Doctor bgi date nak czer... Masa nak p msuk wad tu.. Esok nak czer.. Doc scan uri dah naik.. X jdi tahan wad.. DN boleh bersalin normal.. Saya try jumpa ustaz.. Dengan izin Allah.. Uri naik

Sy pn uri ke bawah mse scan 24weeks..tnggu 30 weeks scan balik mcm manee...mudah mudahan uri ke atas..Aamin..

Same lah ngan sy,uri kt bwah 28weeks scan lg..