Nk tanya pendapat sikit boleh?

Skrang dh 38 week 2 day kenapa bnyak sngt keputihan ehh normal ke?tapi tanda nk bersalin tak ada lagi cuma baby kerap mengeras Jee #firstmom #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

9 Balas

sy pun macamtu,bahaya kdng2 kta sakit perut ingt nk beranak tp sbb keputihan yg melampau sy siap masuk wad 2hari sbb ingt skit contraction rupa2 nya sbb keputihan yg berketul2 melekat kt dalam, xkluar sbb pekat sgt dr kata, trus admit wad du masuk sejenis ubat cream dlm kemaluan kita, lepastu xleh gerak(bngun dari katil) selama 4jam, tapi allhamdulillah sy selepas dimasukkan ubat sy dh xde keputihan, usia kandungan sy 38w3d, sy admit wad 21/11-22/11, kena bgitau misi yg incharge kes kita, nnti dy akan bgi ubat dan buat rawatan, sbb bahaya pada bayi bila bersalin takut anak termakan keputihan jd penyakit lain, kalau tersalah info sorry ya, sy cuba smpaikan apa yg dr bagitau sy je, kena buat rawatan segera jgn biarkan, semoga dipermudhkan segala urusan sis☺️, mesti due dte sis 11/12 kn???

6mo ago

cuba g cek hospital, sbb penyakit dlm kita xtau wak, anak ok ke x, lebih naik pergi hospital rasanya kalau bengkak kaki tanda nk bersalin dah tu

sy pn kerap mengeras, yp bila bby mngeras sy selalu ke tandas kencing, ok sikit tp xde trun tnda apa2 pn, cuma mengeras dn perut rasa cramp, tu je, tips dri sy klau rsa perut mengeras better g kencing, insyallh kurang kerasnya, sbb kdg2 perut kita mengerass tangki kencing penuh tp kita je x buang, kalau g kencing insyallah lega sikit

klu awak nk buat swab test tu better kt swasta.. rsult cpt.. dlm 3 hri da siap.. sbb skg awak da 38 weeks.. ble2 mse je bley bsalin.. klu buat kt kk, rsau x sempat dpt rsult awak da beranak dlu..

6mo ago

betul..result hospital kerajaan 2 minggu..macam saya tak sempat dapat result dah bersalin dulu. bila dia tengok rekod swab, dia kata negatif..masa bersalin diorang ambik sampel, tengok² positif..saya dah la tak on antibiotik sebab bersalin cepat..baby dah infected, 5 hari dalam wad bacaan darah tak cantik

Better bgtau nurse masa check up..saya lambat buat, GBS +, baby infected warded on antibiotik 5 hari. Keputihan mscam biasa je, takde bau atau warna pon.

awk ada rsa sakit x ? klau xde rsa sakit cuma ank xtive ok je mcm sy, cuma kerap mengeras la, sbb dh dekat due ni mmng dy kerap mengerass

kalau rasa abnormal inform nurse kk. atleast boleh buat swab test before awak bersalin. takut ada jangkitan kuman/yeast.

pi kk untuk check sis. risau ada kuman. nanti masa bersalin effect dkt baby.

keputihan byk pon tanda2 nk bersalin

nak bersalin dah tu sis saya mcm tu dulu