Baby saya Xnak susu badan,macam mna cara supaya baby nak???dah bagi tpi marah,,,

Skin to skin❌#bantusharing

4 Balas

Mcm baby sy sis, sbb 2nd day lahir masuk nicu. So balik rumah xmoh direct. Sy pam sampai skang umur dia dah 9bulan. Full EP mom☺️. Takpa pam yg penting kita usaha bg susu badan. Lain orang lain rezeki nya. Bg sy mudahkan sy kalau pam sbb malam sy boleh tidur & husband akan bangun susukan baby kalau terjaga. Yg penting konsisten. Bukan suka2 nak bagi botol, sy dah try nipple shield semua tu tak membantu sy huhu. So sy xnak stress2 sy buat je apa sy mampu which is pam n bottlefeed. Good luck sis

10mo ago

Sy bangun pam, setiap 4 jam sy mesti pam. Sebab 2 org anak sebelum ni sy kerja & waktu pam xmenentu so 6-7 bulan susu dah takda. Yg ni sy gigih pam ikut hours. Memang penat tp sy kuatkan semangat. Tak fikir lain just nak bg baby full feed until 2 years inshaallah.

usia baby awak? baru start bagi susu badan ke or mcm mana? awak kena explain detail bru mommy boleh jawap persoalan awak

Cuba pakai nipple shield atau pam keluar bagi dlm botol. Tak semestinya kena direct latching

cube pump bgi dlm botol.