Sensitive skin/ itchy skin

Is that normal for mommies to have sensitive skin? At 14weeks, my skin started to dry and a little bit sensitive especially when bitten by insects. I started to scratch on it and found another itchy red dot. Already applied bby's lotion and gamat oil..But it's not working?

46 Balas

em... sy ada eczema... awal2 pregnant mmg sengsara... nti kene refer pakar kulit... sbb biasa klo xpreg bole apply steroid... skrg xleh.. jd eczema. mcm mgamok... kulit pon kering... ni nk da masuk trimester ke 2...da kurg skit... tp kulit msh kering.. sy pki pelembap je ni... mmg kne byk sabar

2y ago

dr pakar saya kata boleh je pakai steroid. cuma ubat makan dia tukar