saya stress.. sgt stress

skg pgnant anak ke 4. Jarak anak jauh2.. last 6thn.. sulung 13tahun.. Semua anak lahir kecik2 bawah 2.5kg normal. Minggu lepas doc check jalan 1cm. Smp skg xda apa2 tnda termasuk sakit.(ke sy yg xrasa sakit xth la). Sy ada gdm.. risau. Setiap saat saya fikir bila nk bersalin 🥲🥲 Saya dah cuba mcm2.. baby kepala dah kat bwh berminggu2.... sakit tulang bawah tu xpyh cakap. Doc bg 2 mggu utk review and serah diri.. Sy dah bersama suami, minum teh respberi, main yoga ball, berjalan kaki laju2, naik tangga.. Ckp gan baby 😭😭😭 Sy xmampu nak jalan itik/squat sebab kaki dah besar.. sy nak bersalin normal.. taknak induce... sakit sgt induce tu bg sy.

3 Balas

Sy x tau la,tpi sllu sakit kat ari2🥺 pinggang x sakit pun kdg2 je perut stgh jam je ad mengeras tpi x sakit x mcm ank first sakit sgt bila mengeras tu,still keliru,doc x pernah check jln lgi sbb Sy checkup swasta🥲hb pun rendah 10.2 skrg 37w6d dh😭

1y ago

Sama sis.. sakit ari2 tu biasa sbb bb da turun. Tp tu klo sis nk lega, jalan jgn kengkang.. bila jalan kaki rapat2... kdua kaki jgn silang n bila tanggal sluar ke apa, kena duduk.. contraction pn cm sis jgk... false contraction.. tp xkerap pn. And xsakit 😭😭😭

sis gdm apa ye ? d/c , ubat , insulin

1y ago

On diet sis

btw sis dh brp week ya?