Nak cepatkan bersalin

Assalamualaikum Semua .. macam mana ye nak cepatkan bersalin .. sy Kne serah dr 23/6 dkat hspital 24/6 dah kena induce .. sepatutnya due date 27/6 tapi sblum ni ada history ggur so doc bg tarikh awal tuk msuk wad .. sy dah bnyakan jalan , jalan itik , ketuk ketampi n bersama suami .. tpi xde tanda2 sgt nak bersalin .. just skarang sy selalu buang air besar .. pastu cramp2 kat perut je siket2.. doakan sy ye bersalin sebelum tarikh yg doc bg tu .. takot nak induce ..ramai cakap sakit betul 😭 #babyfirst

1 Balas

Waalaikumsalam. Semoga dipermudahkan urusan puan. puan tak perlu buat tips tu, sebab keadaan setiap ibu berbeza. lebih baik puan ikut aje saranan doktor dan nurse. yakin dan percaya. nanti induce tu ada masuk ubat. belajar jaga pernafasan yang paling penting. sebab contraction vibrate tu takleh bawa bincang. sentiasa berdoa kepada Allah S.W.T dan selawat keatas Nabi S.A.W. InsyaAllah ❤️