belum buat persiapan nak sambut baby

sis2 semua ada x yg belom ready apa2 persiapan untuk bby lg... sy buntu la nk kluar bli brang2 xblh sbb pkp.. dalam masa sama takot terberanak dlm tempoh pkp.? tp apa pon xbli lg .. ada x sis2 mcm sy .. rasa mcm nak bg alasan kluar cari persiapan bby tp takot xlpas roblock ..dalam hati ni slagi xbli persiapan baby selagi tu tdo xlena heheheheh

34 Balas

Beli online, cuma dalam tempoh pkp ni maybe barang lambat sampai dari biasa sebab ramai orang beli online. Saya pon ade cari sikit2 dekat tempat macam Mydin, ade yang saya beli online jugak. Tapi most barang baby memang saya dah cari dari 5 bulan lagi before pkp ni. Ni barang dalam pantang je belum beli😭

Sekarang ni masa tak sesuai utk keluar shopping tambah lg hampir semua kedai tutup. Pastu pulak ibu mengandung mudah terdedah dengan risiko. Bli online je sis. Bli yg keperluan dulu. Bila wabak dh sifar, boleh lah nk top up barang2 baby. Saya pun mcm tu jugak

Mntk suami beli kn kt tesco ,atau j.j..atau pon shopping kt online..sy dah 35 mnggu smlm suami kuar pg beli brang keperluan baby...baju baby pkai apa yg ada je dulu ..abg kakak dia pnya..nnt dah tau jntina nya beli kt shopee

beli on9 jer sis.. Dalam shopee.. Macam2 ad.. Blh kata 100% brg kprluan tuk bby n ibu brsalin nnti ada dalam tu.. Sy pom 100% oder dlam shopee.. Plih poslaju sis.. Jgn j&t.. Sbb j&t slow sgt skrng..

Sya masih berpantang 26hari today. Last week cousin sakit perut dh and warded. I kluar tlg belihkn brg baby dia ble je lepas sbp husband dia Tak reti so I kluar belih tuk cousin I. Tu kategori perlu ble je.

sebagian sya beli dekat aeon big. Sebab barangan baby ada kat dalam tu.. Sebagian lagi beli kat on9 shoppe.. Beli untuk hospital je dulu yg penting,yg lain lepas pkp ni siap baru tambah kan.

4y ago

Betul,panggil suami beli macam tk puas hati kita kan.. 😀 nak juga kita yg pilih.. Tapi nasib baik rumah sya tak jauh dari aeon big.awal2 pergi panggil suami antar,.😄 biar sya sndiri masuk puas hati sya pilih..

Sy 30week brg bby xbeli ppe lg.. nk beli online xpuas aty lak.sbb xdpt tngok dpn mata.. hrp covid cpt abis.. xsabar nk kuar beli kt kdai.. ni trpkse beli.sikit2 dkt tesco

Beli online shopee je...tgh pkp ni tak boleh keluar rumah kan...bahaya utk ibu mengandung jgk..beli dr skrg sbb nnti ada jer tertinggal beli..jgn lupa buat list.

Sama la sis, sya dah 35w tp bru 10%. Order barut bby dlm Shoppee xsampai2 lagi. Baju semua kna bli kt pasaraya. Sbb tkut terberanak dulu. Terpksa even mahal. 😩

4y ago

Ye betul tu. beza jg harga. Tp terpksa lh. 😭 tkut order brg lmbt sampai. Risau terberanak dulu

Sy pun sama 2bulan Lg nk due blm prepare pape...ingt nk Beli online je,tp memandangkn brg yg sblm ni order pun da sebulan xsmpi²