nk kepastian

Sis smua nk tya..minyak selusuh blh minum ke walaupun xde contraction...sbb skrg sy dh 38w2d??? Nk Thu jer

13 Balas

Seelok nye minum bile dah bukaan 6cm ke atas.. Jngn minum awal² nnti jadi mcm sy.sy amal mase pregnant 7bulan 3Kali kena tahan wad sbb bukaan dah 2cm. Tpi bile Kat Hospital stil xbukak jln 2cm je... Klau boleh elakkan.. Sakit sis klau kontraksi main²

Jangan sis.. saya masa tu belum ada bukaan tapi fah over due.. minum minyak selusuh sakit dia bukan main lagi.. bukaan pon lambat at last kena ceaser sebab darah dah naik tinggi sebab sakit sangat

Kalau sy minyak selusuh minum time bukaan 5cm ke atas..Coz pnh tbaca minyak tu penyebab sakit smkn kuat...kalau blm ada bukaan mcm menakutkan kalau dah start contraction🙋🏻‍♀️

Minyak ke air sis?biasa org ckp minum air selusuh ni nak bsalin bukaan 8cm mcmtu baru minum..tp skrg nurse da x bg minum air selusuh da...

Minum air selusuh ni klu blm ada bukan sakit contraction dia dua kali ganda, yg sy terbaca lebi bgs da bukan 8cm bru minum

Minum air selusuh yg dibacakan doa n ayat alquran je. Jgn minum yg pelik2 nanti seksa contraction✌🏻

Jgn minum...Masa ank ptama sy minum sakitnye teramat sngt ..

Seeloknya mnm masa dah start sakit2

Dah ada pembukaan jalan baru minum sis...

Bg pndpt sy, xpyh mnum air selusuh sis