pintu rahim terbuka sikit

Hi sis semua. Saya pregnant 24 week (5 bulan) almost 6M for next month. Saya pergi detail scan baby, Alhamdulillah semua ok. Cuma doc detect pintu rahim sya ada terbuka sedikit doc sarankn banyak kan rest, tdur dgn keadaan kak tinggi lebih sedikit. Persoalannya: 1-Adakah normal pintu rahim terbuka bagi ibu mengandung utk 5-6 bulan? 2-Apakah puncanya? 3- Apakah cara mengatasinya? Mohon sis semua boleh membantu ?

1 Balas

Pintu rahim terbuka sikit tu sikit yg mcm mana?..sbb pintu rahim xakan terbuka kalau bukan tanda nk bersalin yew..jika dh terbuka dia xkan tertutup better g hsptl sekiranya ada bleeding atau discharge kt vagina..jgan main2 sbb xtau ada risiko premature tnda kite sedar..

5y ago

Thank you sis....