Keguguran 11 minggu

Hi sis semua, saya dah 4 hari harini bpntang akibat keguguran..skrg masih keluar darah ( xterlalu byk hanya perlu pakai pantyliner) dan masih rasa sengal perut pade satu2 masa.. normal ke?

4 Balas

Saya dulu panggil tukang urut masa tgh pantang keguguran. Masa dia urut tu dia tau la badan kita, rahim kita ok ke x. Lps urut tu lancar sikit saki baki darah nifas tu keluar

1y ago

Betul la.. saya dah urut smlm.. mak cik urut tu ckp dlm perut saya bengkak sbb tu hari2 saya rasa sakit.. masa urut sedap betul rasa, lepas dia urut tu saya start rasa sakit balik mmg mase tu susah hati sgt rupanya byk lg ketul2 yg tinggal, keluar habis ptg smlm..dari point tu smpi harini mmg sedap betul rasa badan dan darah dah stop.. hilang sakit perut alhamdulillah syukur sgt 😭😭😭 penat rasa 2 minggu tahan sakit

selamat berpantang sis, bnyk berehat ya, jgn lupa brurut n bertungku, sy klau pedih² perut sy akn bakar batu sungai, n letak tmpt sakit nt lega

1y ago

Insya Allah terima kasih.. saya mcm badan cepat masuk angin terutamanya perut.. lepas je rasa menekan2 kt bawah perut.. kalau dpt buang angin mmg auto lega… thank you for sharing

hye sis maaf bertanya punca keguguran tu kenapa ya .. and syptom keguguran Sb saya ada sakit ari ari selalu tu yang saya tanya

normal,,saya hari tu minum air kelapa muda tiap hari

1y ago

Saya nk minum tpi mak mentua xbg sbb tkot sakit badan…