Low lying placenta

Hello sis semua. Nak tanya. Siapa ada pengalaman doctor diagnose low lying placenta masa 15-16 weeks macamtu? Dari sudut hubungan dengan suami, selamat tak ya? Ke elok elakkan dulu?

2 Balas

Berdasarkan pembacaan di beberapa page Internet, saya sarankan seeloknya elakkan dulu ber'sama' suami kalau doktor sahkan low lying placenta. Sebab boleh memicu pendarahan. Puan boleh juga dapatkan nasihat nurse /doktor masa check up di klinik. Mungkin nasihat doktor akan berubah mengikut keadaan puan sendiri masa tu dan minggu kandungan. http://drzubaidi.com/blog/uri-bawah-low-lying-placenta-atau-placenta-previa/ Semoga dipermudahkan urusan sepanjang mengandung ni dan semasa nak bersalin nanti ye. Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms

ini normal sis , mcm sy 16-20weeks low lying placenta , nnti 29 -30minggu dia akn berubah jg sis