Tips Pilih Pengasuh

Hi sis semua. Mcm mane sis pilih pengasuh? Sy tak byk kenalan, sy cari pengasuh dari Facebook. Tapi tak pasti mcm mana nak pilih pengasuh. Agak2 brapa ya kena bayar pengasuh sebulan kat KL kalau nak hantar 7:30pg ke 6:30ptg? Panjang sgt tak masa ni?

1 Balas

sy mcm awk juga, xde kenalan sbb pindah ikut suami. Sy cari pengasuh dkt fb, then klu ada yg komen, sy pm / ws tanya detail pengasuh (pnglmn, brp ank asuhan, suami kerja apa) . if ok sy akn mntk alamat pengsuh utk sy sndri tgk keadaan rumah bakal pengasuh. tntg bayaran, awk kena tanya pengasuh, kdg2 dia dh set bayaran utk sekian2 waktu. mcm sy 7.30am - 6.30pm isnin smpai jumaat : rm450/mth, tp klu ambil cuti byk sy akn kira pro rate