Nk tnya mommy² sekalian... Klau termengandung lagi boleh ke?ank sye umo 1thn 10bln..bersalin czer..

Sila jawab

15 Balas

saya baby first czer , lps 9 bulan sy pregnant lgi .. buka buku pink masa baby first 11 bulan lbih cmtu .. ok je nurse/doc tk mrh pun cuma dorang tnya tk amik perancang ke .. saya jwb saya rancang sndiri .. klau dorg ada ckp pape tu kita senyum jela .. so far ok je lah nurse/doc dari pengalaman sy la dorg tk la kasar atau biadap mcm yg kite dgr2 tu .. penerimaan kita je nk fikir dorg tu kurg ajar atau tak , klau hati tisu kdg2 nurse ckp skit je dh sentap pdhal nurse tu tk mrh pun .. dari segi kesihatan sndri pulak ok je kali kdua ni tk sngkut gdm mcm yg first cuma sy obese so kena jga berat bdn je.. lain2 tu mcm cpt mengah jela sbb nk uruskan anak first bru sthun sebulan yg tgh melasak

sy pun czer...ank baru 1thn 7 bln trmengandung jgk...misi smua ok..ckp rezeki dh Allah bgi...tp mai kat doktor terus mnyakitkn hati.. Ajal maut smua tu dh tetap pun... cuma cara kita mati tu je yg blh brubah... Tp selamba je doc ckp umur kamu 36 dh x sesuai mngandung...ank risiko downsindrom.. pastu kalau kamu mati masa brsalin sapa nk jaga ank kamu?? dh la doktor Islam tp ckp mcm x blajaq agama... kalau dh Allah letak hari tu sy mninggal...kalau bkn sbb beranak pun sy ttp meninggal... kalau ckp elok² bab risiko apa smua tu blh la terima..ni sound kita terus bab mati masa brsalin...

kalau dah jadi tu, bolehlah maksudnya 😅 IPI dah lebih 18 bulan patutnya tak ada masalah. saya pun mengandung lepas 1 tahun 9 bulan csec, alhamdulillah takat ni dah nak 17 minggu okay lagi tak ada sakit2 di luka csec. nanti 3rd trimester akan kena jumpa doktor pakar untuk scar tissue assessment, dan doktor akan advise nak bersalin nanti macam mana boleh vbac atau repeat csec.

6mo ago

mcm adik kita 2nd baby emergency ceaser. 3rd baby dia dpt normal cuma kena induce sbb air ketuban kurang. jarak dekat juga tak sampai 2tahun lagi

Sy mengandung. Anak baru 5 bulan dah termengandung balik. Bersalin czer. Pakai perancang tp dh tertulis allah nak bagi rezeki cepat. Buka buku pink dr tak marah sbb dah usaha tp allah nak bagi juga ❤️. Alhamdulillah skarg dh trmstr 3

6mo ago

Sis dah dtg period ke before termengandung lg tu?

Klau luka dh baik ap smua blh je .x de ap insyaallah kwn sy pun ank dy setahun lebih czer n dy tgh preg skrg..nnt bby keluar pun yg ats tu dh 2 thn jd ok je sbb dh jarak 2 thn

sy mengandung. anak baru 11 bulan . sekarang sy mengandung 5 bulan da . hari tu bersalin czer . da buka buku pink Alhamdulillah dorctor xmarah. cuma jaga kesihatan

6mo ago

Lepas bersalin tu sempat dtg period tak before pregnant lg 5 bulan ni 😄

Keadaan kite sama de x marah cme bg nasihat skit then suruh pantau nnti 28 minggu kk akan bg surat refer kt hsptal sma ade boleh bersalin normal @ czer

blh je sis. sye dlu anak 1st 1y2m dpt tau pregnant. emergency czer. alhamdulillah spanjang pregnant xdek sakit pun dkt tmpt czer.

bukan hebat . cuma da terbabas . rezeki bagi saya . rezeki juga dr xmarah . semua Allah y permudahkan . 🙂

scan 8 weeks ke atas. kalau awal sgt scan & tk nampak jelas nanti klinik suruh dtg repeat scan. 2kali kerja