Check double line

Siapa yg check double line lpstu scan. Doc kata tk nmpk. Dia suruh dtg 2mnggu lg. Tp dlm masa sama tkde alahan apa2 tkde rasa lesu apa semua. Normal ke?

17 Balas

last period bila? hari pertama period tau. nanti sis boleh tahu berapa weeks da sis skrg. hanya anggaran. normal takde alahan ke apa. setiap badan beza beza. mungkin terlalu awal. skrg sis makan asid folic yg beli kat farmasi. da buka buku pink nnti baru makan yang klinik bagi

saya check guna clearblue time tu positif 3w...pergi scan mmg x nampak apa. simptom just pening2 time tu. now dah 7w, 6w haritu pergi scan dah siap nampak and dgr jantung baby berdegup. alhamdulillah. now skrg morning sickness loya pening penat semua ada hahaha. tunggu je k .

saya .. msa sy double line.. sy chek just nmpk kantung je. tpi xdak alahan yg teruk .. biasa je .. lpas 7,8 minggu baru ada alahan . loya, pening dan muntah . rasa xlarat tu la. mals tulaaa.. skrg dah 12 minggu. dah ok. . cuma selera mkn hilang

Check lg 2 minggu..Mungkin masih awal lg sbb tu kantung tak nmpak..sbb tu tak digalakkan scan awl sangat takut tak nmpak apa nanti mula la kita overthinking..sy pun 3 kali pregnant mmg takda alahan..tak smua akn mengalami alahan smsa hamil..

11mo ago

Takpe sis..doa banyak2.. Fikir positive je❤️

Saya masa dapat tahu pregnant tu dah 6w tp doc kata kantung belum nampak. Dia bagi date suruh datang lagi after 2w. Jgn risau sis ada org dah nampak kantung masa 6w ada yg macam kita tak nampak lagi. InshaAllah doa je banyak2 ye

Seeloknya scan bila 6-7weeks keatas. Klau scan dr atas mmg ssh nk nampak sbb terlalu kecik, size baby kecik mcm biji bijan je.hehe sis bole repeat scan lgi 2 mggu bt tvs dr bwh. Makesure bykkan rest, jgn ganas2. Good luck

Normal sebab mungkin time scan baru 4w mcm tu . Sellu 6w keatas nampak kantung . Normal kalau takdk alahan ni . Doktor cakap tu satu rezeki 🤣 pregnnt ni kami langsong takdak alahan apa apaa .

Sama sis. Double line terus sy gi scan , 5 weeks dr xnmpk apa lagi. Alahan pun xda.. repeat 2 minggu scan baru nampak 🥹 lepas tu terus dah start alahan muntah, loya teruk.

saya. both pregnancy dr awal sampai bersalin xde mengalami alahan. dan sy berkerja sampai hari sy bersalin. 1st baby skrg dh 2tahun4bulan dan 2nd baby dh masok 6bulan

Still early pregnancy tu dear sbb tu taknmpak pape. Dtg balik after 2weeks yg dr bgtau tu. Take care. Semoga dipermudahkan urusan 💕