Salam. Nak tanya, kenapa ye baby umur 9 bulan suka tengok lampu dan kipas yang berpusing² ?

Siapa yang tahu ke ?

7 Balas

mungkin attract dorang kot sis sbb kipas berpusing..tp klau boleh selalu alihkan pandangan dia kebawah..orang tua2 tak bagi sangat baby pandang atas..katanya ada ummu sibyan tgh agah2 dorang..entahlahh sbb org2 tua ni kan byk pantang larang itu ini..

bb sya dulu suke lampu. tersenyum2 tgk chandelier tu. mula2 sya fikir tak ada ape, tp bile mak datang rumah dia suh alihkan bb jgn letak direct bwh lampu tu .. takut ade benda mengagah..

anak2 saya pun suka lampu. kami beli lampu ikea yang pelbagai bentuk dan warna. bilik anak2 dah macam kedai lampu. bila tengok lampu tu baby cepat tidur.

baby sya 6m pun mcm tue , suka tgk kipas . kalo lampu x juga , kipas la dia suka tgk.

Waalaikumussalam, sebab baby amazed kot. Baby saya pun macam tu juga.

Kalau tengok lampu. Mata baby akan mudah cerah.

sbb baby teruja