OPK FIRST TIME

siapa y ttc menggunakan kaedah OPK, boleh terangkan cmne anda buat, -bile berBD (Sebelum pekat dua line/ semasa / selepas) -boleh BD selepas DPO ke berape? -adakah ia menjejaskn urine klau tak ckup 3 jam puasa air?

2 Balas

Bila dah dapat positif, bd je terus. Yg sebelum positif tu xboleh jangka. Selang sehari sebelum dan selepas positif. Alhamdulillah 2 kali lekat guna opk dan bbt. Puasa air tu pada sy xganggu sangat. Tapi kalau warna urin cair selalunya sy x celup la. Tunggu 2 jam lepas tu baru cek.

saya TTC pakai OPK. BD sebelum, selepas dpt line terang. Saya cek urine 3 kli sehari. jam 9, jam2 ptg, jam 7mlm. cycle pertama cek urine sehari sekali tak jumpa subur, sy buat 3 kali sehari masa cycle kedua baru jumpa. Skrg prggy 19wd....TTC anak 2nd, anak sulung 5 tahun.

4y ago

tahniahh semoga usaha OPK saya pun berbaloii ♥️