risau

Siapa tahu krim apa sesuai ya.... Tak thu la sebb pempers ke pe.... Tp de beli la krim at farmsi

risau
35 Balas

Ank sya pnh kna camgini jgk. Tp lg teruk.. dh mcm melecur. Sya ada bwk jmpa doc, n doc bg ubat sapu. Tp mcm xmjadi je. Then sya biar kn ank xpkai pampers belah siang... bg kulit dia bnafas. Mmg agk pnt la sikit kita nnt... Sbb ada extra keje 😅 pastu sya sapu byk gila mnyk gamat kt bontot dia. Xlama kulit ank akn jd mcm kering... sya sapu jgk mnyk gamat gosok slow2 smpai kulit kering tertanggal. Sya xkopek kulit dia. Sapu2 gosok.... Alhamdulillah xlama bontot dia pn dh ok.

5y ago

Tq Qila... motivate diri ke arah positif. Sya ni Allah je tau tahap kerisauan... sya doakn smoga awk pn terusb kuat n tabah...

Kalu besar mcm ni x berani nk suggest. Better consult doctor dlu tgk ape doctor ckp tapi mostly mmg doctor bagi calamine krim jugak. Mcm sye, sye mmg stanby kan sudocrem kalau naik ruam sye akan pakai ckit dlu test tgk ade ape reaction ke x.

Try calamine lotion..beli kat farmasi..anak sy dlu teruk dr ni..guna tu je, alhamdulillah kering, ubat tu pon sejuk je, tak gatalkan..dia keringkan luka tu sume..kena gigir serangga pon guna tu je.. alhamdulillah elok, tak de kesan

5y ago

Kalau cream sy tak prefer sgt puan..sy prefer yg liquid.. cream dia cm lembab kan lg bhgian yg luka ruam tu sbb dia mcm berminyak kan, nanti takot lg sakit, sbb sy penah try cream, lg teruk kat anak sy, guna yg cecair tu baru elok..tp puan cuba la k..😊

Jgn pakai apa2 krim dulu sbb dah luka, sapu minyak gamat dulu. Lepas tu luka dah baik dan kering baru sapu krim. Aduhai kesiannya anak mesti dia rasa tak selesa...jgn pakai pamper cuba pakaikan napkin dulu.

5y ago

Tu la sbb takut kulit dia lagi teruk, utk sementara je kita terpaksa bersusah payah sikit...

saya pakai calamine cream.. jgn beli calamine lotion... die panas... calamine lotion alhamdulillah... ank² saya gunakan, semua ok... selain tu, saya pun ade gunakan CNI nutrimoist

Ya Allah kesiannyaa negok! 😣 Semoga adik baby cepat2 sihat & sembuh dari segala penyakit. Aaaamiinnn. 💕 Sis, cuba cari krim gamat (house of healin dari prof. hassan yakob).

Sis try guna krim ezerra ada jual kt farmasi..ank sy eckzema guna krim ni..dktr yg suggest kn guna krim ni..dia kalo pkai pampers jd ruam2

Better bawa ke specialist skin. Nanti banyak sangat pendapat lepas tu tak kena dengan kulit anak. Dah satu hal masalah pulak

Allah.. kesiannya.. semoga cepat sembuh ya.. 😘.. anak saya pakai drapolene cream.. alhamdulillah ok.. try tukar pampes..

5y ago

Anak sy minum air suam sllu....

Pergi jumpa doc kanak kanak & bagitahu apa yang jadi yg boleh jadi sampai mcmtu. Nanti dia akan bagi ubat yg bersesuaian