incomplete abortion

siapa sini pernah ada pengalaman incomplete abortion .. sya hamil 10 minggu..tadi siang ada bleeding and doc kk bgtau maybe gugur ??..esok kena refer hospital .. siapa tahu procedure incomplete abortion ni

12 Balas

awk bleeding dah brape lame? klu refer hosp gov slalu nye die akan masuk kan muncung itik tu dulu, then baru scan dri bawah atau perut. time tu baru tau if awk gugur atau pun tidak. sy pernah jugak bleeding mase 8 weeks & 13weeks. scan baby masih active. tp lps few days sy gugur on 14weeks. ape2 pun awk jgn stress2 n doa byk2 ye.

5y ago

Bleeding dh 2 hr..hr ni refer hosp gov..dh masukkan muncung itik tu..scan pun ada baby n kantung lg..tp bleeding x stop lg..doc suh tggu lg

Macam saya bleeding and tak sampai seminggu benda tu turun sendiri. Pergi emergency ckp kita miscarriage and bawa benda tu sekali. Nnt dia akan inject ubat kuatkan rahim nk make sure rahim dah bersih. Tak perlu d&c. Abortion maksudnya kantung bulat kosong takde apa2 dlm tu.

Takziah ya Puan.. Oklah tu dh ada tanda bleeding.. Sy lagi risau sy punya blom kluar lagi.. Doct bg tempoh 2mmgu utk janin kluar sndiri.. Alahaiii mcm mn rase sakit kerr jika ia kluar sndiri.. Hhmmm.. Sy punya Missed Miscarriage 11weeks 3days

5y ago

Tak sakit puan,rasa mcm senggugut je.saya baru je mengalami keguguran.

Sy pn ada bleeding skit 2 hri lpas... lpas tu stop tp scan kntung bby elok n membesar ikt minggu..dktor bg ubt kuat rahim..lps 2 minggu scan blik..sis mmg dh cnfirm ke imcomplete abortion

sy mase 2017 incomplete.. doc msukkan ubat dlu kt bawah. kalau masih xkeluar bru dnc.. jgn risau dnc xrase.. doc bius. tau2 siap. n xlama pn.. lepas cuci pn xsakit..

Sy 12week dlu . Kluar xhbs. Kna celok berapa kli. Dia korek2. Mmg kncing dh berdri. Pedih habis. Last2 msuk bilik bedah. Cuci . N pnatang mcam bersalin

salam takziah sis..sbar bnyk2 ek..in sha Allah nnt ada rezeki lain..sy xprnah ada pngalaman..tp apa pn smoga dipermudahkan segala urusan sis yer

Saya missed miscarriage,tp disbbkan saya tak buka buku pink so saya direct ke private hospital,buat prosedur d&c

Awak dh scan ke..how ur baby...sy smlm bleeding..hari ni scan bby still ok.. just doktor.suh bjaga2

Apa pun yang jadi, kuatkan semangat ye. Selawat banyak2x..