Third trimester

Siapa sini dah third trimester. Apa yang korang rasa sekarang ni. Saya ni sakit sakit kepala pulak, mual, muntah. Dah start rasa dah sakit tulang rusuk bila baring.

28 Balas

Saya Pon Dah Trimester 3 , Harini Genap 32 Minggu.. Alhamdulillah Dari First Trimester Tak De Rasa Apa² .. Loya Ke Sakit Kepala Ke Apa Semua Tak Pernah.. Kadang Fikir Betul Ke Mengandung.. Lagi Sarat Lagi Tak Duduk Diam Nak Buat Tu Ini 😂 Cuma Kesian Sangat Tengok Husband.. Sebab Dia Yang Dok Merasa Loya Muntah² Mengidam Dari Saya First Tahu Saya Pregnant Sampai Lah Sekarang Hehehe 😅

3y ago

Alhamdulilah sama seperti saya sis, x ada alahan tapi alahan beralih ke suami.. Hari ni saya 34 weeks 4 hari.. Semoga urusan mommy semua dipermudahkan...

jarang sakit kepala sekali sakit trus skit migrin..kaki tiap nak bangun ke xkira siang or malam kaki dri paha ke betis sakit apa nam dy tu ye simpul biawak ke🤣🤣🤣trus jalan terkangkang² mcm cara jalan penguin blik² ke tandas...ssh lelap mlm..tdur miring kiri sakit kanan pun sakit ..rasa panas je badan...cpt marah dngn org d sekeliling...33 week....

35 weeks sakit badan belakang bangun mcm nenek tua bongkok sebab sakit part pinggan dan ari2 lemah tak bermaya sgt rasa nak nanges je . Rasa cam kena sedut tenaga mana tah pergi 🥺 btw siang tadi aktif mengemas , pastu ptg tido rehat , malam makin rasa lemah xbermaya even dah rehat jap. Sakit badan hanya Allah yg tahu😭

34 week. ssh tido mlm. klau tido awl terjga 2-4 pagi xboleh tido. bdn xthn pns nk berkipas je. pastu skrg dh selalu sakit kpla mcm migraine. bby aktif grk mlm2 time xbole tido tu. time siang mcm jrg gerak kena trigger Bru grk. maybe xprsan sbb buat keje ke ape. hope kita smua Dipermudah urusannya

Sy dh 32 mnggu trimester ke 3 nk tdo mngiring kiri knan pn sakit.. doc ckp bby kpla dh kt bwh.. alhamdulillah spnjg hamil sy xde alhan or mabuk.. cma yg sy risau skrg nie sy ada GBS +VE.. kna ambil drip antibiotik ms nk bersalin nti.. moga smua baik2 sje..☺️

4y ago

Oo kalau saya tak buat swab test tapi kalau nak minta on antibiotik jugak masa bersalin nanti boleh ke?

saya 34w5d , dah 3 hari perut tak selesa. Asyik membuang je. Pening2 pon ada, skrg rutin kalau siang wajib kena tido sejam dua sebab penat tu dah terase. Tendang baby pon makin kuat since kepala dah pusing bawah, baby saya haritu waktu check 32w songsang lagi.

Saya 32weeks 3days, baby malam2 aktif betul rasa macam kat bawah sangat dah, pastu tido kalau nak pusing ke kanan or kiri tu ambik masa lahai, and dah start rasa ngeras tapi x selalu lah. Now sangkut Gdm pulak start next week kena buat bsp. Bertabahla😂

sy dah 36 minggu.sakit pinggang&tulang punggung.xleh duduk lame².kalau baring nak bangun susah.tido mlm pon xlena .sy doakan semua ibu² selamat bersalin dan dipermudahkan semuanya.doakan sy juga 😊

4y ago

sama la kita sis, smua dh xkena😥skrg dh sakit bila nk jln.

Alhamdulilah, dh masuk 34m6h, moga dipermudahkan nk bersalin nanti. Cuma siksa yg tgh tanggung ni sakit bhgian bwh perut ngan pinggang menjadi jadi plak. Sampai bila duduk nk bangun pun susah, tido pun sama nk mengiring pun ambik masa nk pusing.

Saya dah 37minggu 5 hari harini..3 hari lepas kaki bgkak harini dah surut..harap cepat la besalin,skrg dah xboleh duduk lama2 lenguh pinggang..sakit kang2 makin menjadi2,klu duduk @ tido seksa nak bangun sakit sgt..