Threatened Miscarriage

Siapa prnh mengalami situasi dimana awal kehamilan mengalami pendarahan tetapi kandungan selamat juga. Pendarahan on&off hmpir sminggu lebih. Cuma spotting+fresh blood skit. Just pakai panty sja. Sedih bila doctor kata tiada janin. Usia kandungan spttnya dah 10w ikutkan last period. Tpi scan sperti 6w. Nexwek jumpa dctor lgi utk scan. #Mengharapkan miracle

8 Balas

Sy pn mcm tu sis... Jumaat lepas sy klua drh meleleh smpai kr betis.. Msa nk bsuh tu jtuh drh beku... Sy trus pegi hosp.. Doc scan dr bwah bby ade n jntung pn klip2... Doc bg ubat kuatkn rahim n kne bed rest la... Xleh bt kja brat.. Nnti drh akn ilang sndri... Kalau seluk dlm adela mcm brownish sikit... Doc kata x smua akn brakhir dgn ggur... Cuma kne beringat... Dlm msa 2 weeks kalu bleeding lg doc suh cpt2 g hosp smula.. Smoga xde pape dh la ni..

Saya ada pengalaman threatened miscarriage masa kandungan 10w sbb terlalu aktif sampai tak sedar bleeding. Saya terus ke pakar utk rawatan segera d EPAU. Alhamdulillah dgn tindakan segera kandungan saya selamat. Pengajarannya ialah bila berlaku sebarang ketidakwajaran pd diri sewaktu hamil kena terus ke hospital & jgn berlengah sbb kita taktau keadaan baby kt dalam mcm mn

kite sama sis..masa scan 6 weeks nmpk kantung jer.tuh pun sbn spotting brown sikit jer 2-3 hr ...lps 2 weeks scan lg (8weeks)..masa scan kerajaan nmpk kantung jer mmbesar. tp bile scan klinik swasta..suspect ade janin 6 weeks rather than 8 weeks klu ikut period...so now tgh tgu incoming check up lg 2 weeks utk 10 weeks...hrp2 dia muncul laa...😣😣

janin x sihat tu sis.. mmg mslh dr janin. sya keguguran at 7w last year because no heart beat.. baby x membesar. spotting dkt 1minggu brown dan seminggu fresh blood. akhirnya dia gugur jg.. but pls stay positif. akan ada pelangi selepas hujan. after 4 month sa preg blk. now dah 17w..think positif ya mom..

Saya masa awal,kena tahan hospital. Masuk air ,seminggu juga baru darah stop..doktor scan baby jantung kedip²...saya banyakkan baring minum air masak,makan jangan skip (tapi awal memang saya tak lalu makan)..jangan buat kerja berat²..banyakkan doa dengan zikir..Alhamdulillah sekarang dah 24 minggu..

Saya ! Keluar lendir drh masa 4w sbb jatuh lutut kena perut & 6w keluar lendir drh jugak sbb jatuh tangga...both situations doc kata threatens miscarriage & bg ubat kuat rahim tp alhamdulillah dh lepas dr first trimester yg menakutkn tu insyaallah bulan 9 ni baby keluar😊

Sy pown penah mcm tu,tapi mmng bile scan dia tak ckop minggu.....las2 skali ggur....janin tak cantik

Sy.. Doc bagi ubat kuat rahim n kne bedrest 1mggu.. Alhamdulillah... Skrg dah 26 mggu...

4y ago

Maaf sgt2.. Sy lupa nama ubat tu... Tp dekat klinik swasta... Xla.. Semggu je makan.. Lepas dah stop pendarahan mmg x mkn da ubat tu... Elakn bersama buat masa skrg n make sure bedrest betul2... Insya Allah baik2 saja buat awk n kandungan