Mommies yang lahir premature , kumpul sini jom ! i need your support 😭 rasa diri useless 😞

siapa pernah ada pengalaman lahir baby premature ? below 30weeks ? macam mana keadaan baby korang sekarang ? 😞 saya macam nak gila tengok anak dekat nicu .. berpantang without anak kat sisi ... anak sulung pulak tu .. saya bersalin , 27 weeks and baby 1.36kg. no problem cuma baby belum pandai bernafas sendiri, paru paru belum pandai bekerja sendiri 😞 .. rasa diri useless .. tak pandai jaga diri sampai boleh bersalin awal .. i need you guys support my mental 😞

1 Balas

hi awk, first thing first buang rasa useless, rasa bersalah dgn apa yg dah jadi. u should bsyukur sbb ank selamat, skrg dlm jagaan insan2 yg berpengalaman dan akan bntu pantau ank smpai capai normal range. u should fokus tenangkan diri waktu pantang, sihatkan diri supaya once bby discharge, u pun semangat utk jaga bby.