Kehamilan 12 week

Siapa mommy2 mcm sy? Makin penat, loya x leh bau lg, kuat tidur kdg x sedar dh malam hurm teruk betul #bantusharing #1stimemom #jangandibully

15 Balas

itu normal sis bagi yang ade alahan lagi rase nak tido je sepanjang mase..saye dulu kalu boleh nak tido je dalam tandas malas ulang alik ke tandas muntah semuaaa..badan letih tu yg jadi cepat penat kuat tido..org kate ape pun dok kesoh doh,bukannya diorang tahu pun ape yg kite rase🤭

Saya pun samaaaa 🥺 rasa taknak buat apa apa nk rehat and tidur ja kt rumah lagi lagi masih rasa mual and pening kepala, kalau kerja tu rasa baru buat kerja sikit dah start pening2 nak muntah angin semue dtg, endup rehat ja kt bilik surau huhuhu

untuk awal kehamilan itu normal sis..sye dulu Pon kuat tidur pastu X boleh masuk dapur langsung nanti DH masuk 4 ke 5 Bulan keadaan akn kmbali normal ..itupon ikut pada badan Kita ..lain orng lain alahan n hormon dia..

3y ago

Ouh cmtu sy loya kalau bau lg ni , dh 12 week 5 day, nk mkn x da selera sgt sahur nasib mkn jgk sb lapar

waktu trimester ptama mmg akn krp tdr sis.. time tu yg nyenyak pn.. tp bila dh msk trimester ktiga... sis dh ssh nk tdr... sbb keadaan posisi tdr ada yg selesa ada yg x..

3y ago

yaa msh awal stngh org tiada alahan stngh ada.. mcm saya smpai 5bulan lbh alahan mkn apa kluar blk smpai brt turun hb turun... tpi saya cuba mkn jgk walau sdikit dmi sdikit ttpi brulang.. buah pn mkn ya sis

akhir 4 bulan bru sya dpt kluar brsiar2...spnjng bulan 1- awal 4, sya di bilik sja..xpun d wad or tmu jnji klinik😂 alahan teruk xbole byng...

Normal sis. Nak masak pun malas jugak kesian kat suami🥲. Tido kadang lepas subuh tu smpai pukul 3.. letih sangatt saya baru 6 weeks

saya pun. pregnant 14minggu mengantuk sgt tk leh nk tido sbb nk jaga anak terpaksa la tahan mengantuk smpi sakit badan.

Mmg kuat tido. Sebab kita perlukan rest. Saya pun kalau boleh nak melepek jaa. Letih betul nak kerja

Normal tu..sy ms 1st tri pn mgntuk xleh bwk bncang..y truk nye..tdo xnk lelap..smpi sakit kpla.

Sy dah masuk 15w pun letih lg sis. Melepek je dlm bilik mls nk buat apa. Kdg mandi pun mls 🥴