Ada tips kurangkan sembelit ?

siapa mommies kat sini yg ada pengalaman sembelit masa pregnant..ada cara x nak kurangkan sembelit .. since dpt tau preggy memng dah xminum air manis .. buah memng fav all the time .. tapi still sembelit . boleh share x apa2 yg boleh kurangkn sembelit .. saya pregnnt 7 weeks .. #pregnancy #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

Masa pregnant, masalah sembelit adalah perkara biasa so mummy don't worry. Mummy, bila bangun pagi, minum 2 gelas air suam dulu, ataupun boleh try makan prunes tapi jgn banyak sgt sbb manis - 2/3 dah cukup lepas tu minum air suam. Mummy kena makan makanan yg byk fiber utk kurangkan sembelit. Pd waktu mlm mummy juga boleh tidur mengiring ke kiri utk memudahkan proses pencernaan.

saya makan yagurt sis n mnum yakult baru ok...