37 weeks & still kerja

Siapa mcm sy yg tgh menunggu hari & masih kerja? Serba serbi tak kena ni 😅 nak duduk sakit, nak diri pun sakit. Korang ambik mc atau unpaid leave sementara tunggu masa bersalin? Atau teruskan bekerja & cuti bila start ada tanda? Share sikit pengalaman korang 🙏🏻

7 Balas

Kalau sayaa daa mula sakit2 36 mnggu .. saya terus mntk cuti awak .. sbb baru2 ni ad flek coklat sakit kt pelvik .. saya ambil kptsn untuk cutii smpai bulan 7 .. sbb kitaa tk thu kitaaa akan sakit bile .. jenis saya tk ske susah kn org .. saya terus mntk cuti pnjng ..

meee still keje even dah 38minggu 4 hari,,sy kje spital mmg ari2 brjln sna sini gagah kn jgk wlpn perut ni dh rs senak bebenor,,bak kata sister sy kt spital keje la slgi belum beranak😂 ti dah bernk cuti 90 hri pulak dh bg la kenangn manis2

saya ambik cuti 2 minggu sebelum sebab risau tgh kerja terberanak, lagi lagi hujung waktu ni. ni pun dah 37weeks, balik naik transport awam, risau terberanak dalam lrt je hahaha

2y ago

saya mmg unpaid je. sbb saya contract. then terus benti kerja je. moga ada rezeki tmpt lain :')

Sy bkerja smpai due date sbb mmg takde tanda plus bby gerak elok saja. Smpai HR yg bising suruh cuti 😅. Decide mula cuti start due date . Slmt bsalin 41w dgn induce.

2y ago

Alhamdulillah yg penting baby selamat. Cayalah awak kuat kerja outdoor 💪🏻 tq awak sharing 🥰

Hi, saya dah 39minggu 3hari pun masih bekerja. Sayang nak ambik cuti awal hehehe. Hari Sabtu ni nak kena serah diri dah sebab ada GDM. Doakan saya :)

Sama lah due 17.10 masih bekerja, da bersalin baru cuti Lagi2 tempat keje naik turun tangga 2 tingkat, lif x de Insyaallah semoga dipermudahkan

2y ago

Semoga dipermudahkan utk awak. Sy pun naik turun tangga. Tp sy duduk kt level bawah dah, xlarat nak naik 😆

🙋 37 week, dan masih bekerja! Duduk rumah baring je badan sakit2, stress pulak tu. baik kerja