scan 6 minggu

Siapa katsini pernah scan 6minggu..dah boleh nampak kandungan ke? jantung dah ada ke?

11 Balas

Kalau ikut kiraan last period dah 8 minggu. Tp bila check baru 6 minggu. Dr nmpak kantung tp denyutan tkde sbb janin still kecik time tu. Hospital suruh repeat scan lg 2 minggu. Lepastu alhamdulillah baru nmpak denyutan jantung baby. Semoga dipermudahkan urusan! 🌸

saya dulu time 6w nampak kantung kosong je 1cm. 10w repeat scan baru nampak lengkap badan baby dgn denyutan jantung. depends dekat masing2. ada yang 6w tak nampak kantung lagi

Ntah lah….biasa klu awak ikut kiraan pariod 6 minggu tu….nanti scan baru 4 or 5 minggu…mmng lah x nmpk lagi…..tunggu lah 8..9 minggu ke…..baru g scan…..

Biasa scan 6 mggu baru nmpk kantung . Klaw nk nampak jantung maybe 8 mggu @ ke atas, bergantung pada badan 🤗

Saya scan minggu 6. Dah nampak denyutan jantung. Simpan sikit air kencing dalam pundi kencing supaya scan jelas.

3y ago

alhamdulilah..tq awakk

kalau sya haritu 6w dah nampak janin tp kecik lg dah 7 minggu lebih baru nmpk jantung

kebiasaannya dah ada. tp kdg2 ada org scan time 6w x nampak sbb lemak perut tebai.

Sy scan 6w2d nampak kecik je dalam kantung.. pastu nampak heart beat. Comel sgt haah

3y ago

🥰🥰

saya sis, 6 minggu dah dapat dengr jantung, baby besar kacang merah.

Awal lagi. Scan lagi minggu ke 8, mesti ada dgr jantung. InshaAllah