TAK SUKA PADA AYAM !!!

Siapa kat sini time pregnant dia akan rasa tak lalu langsung ngan ayam . Jadi meloya . Tengok ayam ja tak rasa nak makan langsung . Sapa macam saya #alahanteruk

38 Balas

sy pon masa awal2 je tak boleh nak mkn ayam.. lepas alahan dah kurang,, bole da mkn.. sy xnak mkn masa tu pon sbb sy rasa bau aym ni kuat sgt.. y da msk pon still berbau bg sy.. pernah rendam ayam nak msk, bila tiba nak msk, bau dari jauh pon terus termuntah.. terpksa la tunggu suami balik kj masukkan balik dlm peti sjuk.. 😆

high 5 🙋‍♀️ ada juga geng... saya since 4w x boleh bau ayam or mkn ayam, tengok pun loya... nk masuk 7w mcm makin teruk plak.. org mkn ayam pun saya x boleh ddk dekat.. daging lembu je ok blh terima.. ikan pun loya.. masak sendiri pun x boleh.. tahan nafas je masa masak tu...

Sya pn MCM tu skrng ni😂😂 Klau suami suruh msak kdng" geram sangat" sbb tak suka bau ayam then tak suka tnguk ayam ap lgi bila tngah msak ehh takde nafsu btul😂😂 tpi Klau hati ayam atau daging aummsss na sangat" mkn hri" hehehehehhe

saya pun tak lalu makan ayam terutama bahagian isi. kalau dulu ok je makan. since mengandung dari awal pregnancy smpai third trimester pun sy masih tak suka makan isis ayam. tengok pun tak de selera sedap mana pun masak ayam tu 🤣🤣

sya 5bulan x makan nasi...xsuka ayam goreng atau ayam2 ni..sya bnyk makan mee dan sup ikan sja..lepas 5bulan bru dpt makan smua...😅😅 alahan hmm..wajib beli bngkusan plastik tiap minggu, asyik muntah sja siang malam...🥴🥴

saya ni jenis x memilih mkn, tapi masa 1st trimester dulu mmg payah nak mkn ayam / ikan. skrg dah 7 bln ok sikit, selera mkn pun dah ada, tapi mkn atam pun sekadar cukup syarat atas nasihat dietician

Ayam dgn nasi xleh telan..xde muntah2 pun tp cukup meloyakan tekak bila tgok ayam n nasi..masuk nasi je dlm mulut kembang semacam tekak ni..xde idea dh nak mkn apa bila nasi xleh nk telan😞

3y ago

sama lah tengok je ayam tak lalu nak makan nasi pun makan sikit je

saya masa awal pregnant bukan setakat ayam. semua benda pun saya tak suka termasuk suami dan ibu saya. sampai hujung trimester kedua baru ok hahahahaa

Ayam mmg taklalu 🥺 sama sis ... nasi nak makan tp macam bubur centu.. tak nak yg dh jadi nasi.. tu pun bubur kosong ngn ikan bilis goreng ☹️

saya langsung x ley bau ayam apetah makan lg x boleh, telur ayam pun x bole... terus muntah... skrg asyik mkn seefod