39 week 1 day

Hi siapa due 17/3 dah bersalin? mommyyy share la tipss cepat2 nak bersalin ni, tak larat dah sakit kt celah kangkang nak bangun nak jalan seksa betul, doakkan saya cepat2 bersalin pls tak sabar nak jumpa baby 🤭

8 Balas

amalkan ayat ibnu masyisiyah inshaAllah Allah permudahkan 🥰 sy amalkan dari trems 2, duduk dlm lb mengantuk gila wlaupun tgh contraction tau ii fully rasa nk teran & sy tak rasa trauma deliver mungkin asbab sy selalu amalkan zikir tuu 🥰🥰

bersama dgn suami, naik turun tangga n bykkn berjln😆sy buat smua tu dlm bbrpa hari je dah ada tanda, tpi sy bersalin czer😊 cuma ikut bdn masing2 juga, semoga dpermudhkn 💕

1mo ago

alhamdulilah yang penting ibu & anak selamat, syukur alhamdulilah

Sama due. Da bersalin 10/3. Sy bnyk berjalan. Still kerja smpai 8/3 tuu. Senamann ada buat jga tp tak konsisten pn. Depends dgn bdn masing2 juga 😅

1mo ago

sis takde rasa skit ke?

sama tarikh due... tp dh bersalin 6hb induce sbb baby kurang gerak... sye dh bersalin pon sakit lgi pinggul bila nk bergerak...

1mo ago

gerak slow pon kena pergi PAC juga... sbb sye hritu gerak slow dh seminggu tp kiraan 10kli tu cukup pon kne marah sbb lmbt pergi hospital...

23/3 due bby masih berseronok mkn sedap2 dulu🤣tanda2 dah ada sikit semoga dipermudahkan🤲🏻

1mo ago

Nak tanya saya 38w6d.. Baby gerak semakin kurang (rasa geli2) compare sebelum ni baby gerak mengeras normal ke ya.. Tanda2 bersalin belum ade.. Was2 sama ada nak pergi PAC.. Saya puasa hari 1st ramadhan je..

overdue jugak. skrng kt hospital. serah diri. bukaan 3cm tak bergerak-gerak 🥲

sy due sbtu ni 23 ni dh start rse mcm sengugut missv rse pdih dkt tulang

Sme due tp baby still seronok dduk dkt perut🫠

1mo ago

Haah klu still tk bersalin jgk 23/3 kene serah diri